News Flash:

Chiftelute din varza alba — nemaipomenit de gustoase, aromate si crocante

23 Noiembrie 2018
936 Vizualizari | 0 Comentarii

Chiftelutele din varza reprezinta o mancarica delicioasa, folositoare si disponibila. Le puteti utiliza in calitate de garnitura originala sau ca fel principal de mancare. Ele sunt deseori servite cu mustar, smantana, sos de rosii sau sos de ciuperci.

Fiind aspectuoase, fine, suculente si acoperite cu crusta aurie, chiftelutele vor fi adorate atat de adulti, cat si de copii. Pot fi servite si reci, si fierbinti!

INGREDIENTE: 700 g de varza alba; 2 oua proaspete; 2 cepe mari; 4-5 linguri de gris; o lingurita de sare; verdeata proaspata sau uscata — dupa gust; condimente — dupa gust; 30 g de unt; ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru prajit.

MOD DE PREPARARE: Imediat, inainte de a incepe gatitul, puneti o cratita cu apa pe foc si aduceti-o pana la punctul de fierbere. Tocati varza alba in fasii cat mai subtiri si puneti-o in apa clocotinda. Fierbeti-o timp de 7-10 minute, pana va fi semipreparata. Daca varza este batrana, trebuie sa o fierbeti mai mult.

Curatati ceapa si taiati-o in cubulete. Puneti o bucatica de unt intr-o tigaie, dupa care adaugati ceapa taiata. Prajiti-o pe foc moderat pana va deveni aurie, amestecandu-o periodic, ca sa nu se arda. Transferati-o pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca. Transferati varza semipreparata intr-o strecuratoare si puneti-o deoparte pana se va scurge lichidul excesiv.

Lasati varza sa se raceasca complet, dupa care stoarceti-o cu mainile, ca sa indepartati apa ramasa. Transferati varza intr-un bol adanc. Adaugati ceapa prajita, ouale, sarea, grisul, verdeata si condimentele. Amestecati foarte bine si lasati compozitia obtinuta sa se odihneasca timp de 10 minute, pentru ca grisul sa se umfle. Daca va fi prea lichida, mai adaugati putin gris.

Modelati chiftelutele, transferandu-le de cateva ori dintr-o mana in alta si presandu-le usor. Asezati-le intr-o tigaie cu suficient ulei incins si prajiti-le pe o singura parte pana la aparitia crustei aurii. Apoi intoarceti-le pe cealalta parte si continuati sa le prajiti sub capac. Chiftelutele se prajesc destul de repede. Veti obtine 10-12 bucati din ingredientele indicate.

Sfat. Daca vreti sa pregatiti chiftelute usoare, fara grasime, va recomandam sa le coaceti in cuptorul preincalzit pana la 180°C. Asezati chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti-le cu unt si coaceti-le aproximativ 20 minute. Apoi scoateti-le din cuptor, ungeti-le cu albus batut si coaceti-le inca aproximativ 10 minute. Cand vor fi gata, le puteti presara cu seminte de susan. Serviti chiftelutele calde sau reci cu smantana sau alte sosuri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chiftelute varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1722 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019348 (s)