News Flash:

Chiftelute de mazare cu telemea

28 Ianuarie 2014
949 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

o lingura de marar
o conserva 500 g mazare (dupa scurgerea lichidului)
o ceapa
ulei
cimbru
ghimbir
piper
sare
2 oua
putina faina

Pentru sos:

4 linguri de smantana usoara
trei degete de branza telemea
o lingura plina de branza topita
1-2 catei de usturoi
o lingura marar

Mod de preparare:

Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte. Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min). Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina.

In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022595 (s)