News Flash:

Chiftelute cu paste si sos

15 Septembrie 2014
1890 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

400 g spaghete sau penne
500 g carne tocata de porc/vita sau amestecate
4 fire de rozmarin
12 biscuiti sarati (crackers)
2 linguri de mustar Dijon
1 ou mare
1 lingura de oregano uscat
ulei de masline
cateva fire de busuioc proaspat
1 ardei iute rosu, proaspat sau uscat
1 ceapa medie
2 linguri de otet balsamic
2 catei de usturoi
800 g de rosii taiate cubulete (fara coaja)
parmezan ras
sare
piper

Mod de preparare:

Alege frunzele de pe firele de rozmarin si toaca-le marunt. Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu rozmarinul, carnea tocata si mustarul intr-un vas. Asezoneaza cu sare si piper si adauga oul. Amesteca toate ingredientele cu mana, apoi imparte compozitia in 24 de chiftele mici. Asaza-le pe un platou si stropeste-le cu ulei de masline, apoi baga-le putin la frigider.
Fierbe pastele in apa cu sare, pana devin al dente. In timp ce pastele se fierb, prepara sosul. Pune o tigaie la incins cu ulei de masline, adauga ceapa si las-o sa se caleasca pana se inmoaie. Adauga apoi usturoiul, ardeiul iute si, dupa 30 de secunde, rosiile si otetul balsamic si lasa sosul sa fiarba.

Intre timp prajieste chiftelutele intr-o tigaie non-aderenta (este indicat sa utilizezi ulei de masline), timp de 8 - 10 minute, pana cand devin aurii, apoi muta-le in oala in care fierbe sosul si mai lasa-le sa fiarba putin, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Scurge pastele de apa, amesteca-le cu jumatate din sosul de rosii si putina apa, apoi asaza-le pe un platou si toarna restul de sos peste ele. Asaza chiftelutele deasupra. Presara busuioc proaspat si parmezan ras.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chiftelute retete paste paste chiftelute retete incepatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1873 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023085 (s)