News Flash:

Chiftelute cu marar

20 Aprilie 2012
3746 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 gr – 1 kg carne tocata din piept de pui
trei legaturi de marar
2 oua proaspete
doua felii groase de franzela alba
trei legaturi de patrunjel
2 morcovi medii
2 cepe medii
1 capatana de usturoi
sare
ulei de floarea-soarelui

o ceasca apa plata
faina

Mod de preparare:

Puneti la inmuiat in apa cele doua felii de franzela alba. Intr-un castron incapator, asezati carnea tocata. Tocati, intr-un robot de bucatarie, ceapa, usturoiul si cele 6 legaturi de verdeata (daca nu aveti robot, tocati marunt de mana). Morcovul dati-l prin razatoarea fina.
Puneti totul peste carnea tocata; apoi adaugati si feliile de franzela, stoarse bine de apa. Sarati dupa gust si la sfarsit spargeti cele doua oua. Framantati bine, apoi adaugati o ceasca de apa rece si putin ulei de floarea soarelui (asa chiftelutele vor iesi mult mai pufoase). Framantati din nou. Pe o farfurie puneti faina; formati chiftelute de marimea dorita si dati-le prin faina.
Puneti la incins o tigaie cu ulei de floarea soarelui; si mai bine ar fi sa puneti doua tigai cu ulei la incins. Astfel, nu numai ca veti termina mult mai repede cu prajitul, insa nici nu veti praji o cantitate mare de chiftele in acelasi ulei, arzandu-l exagerat. Prajiti chiftelutele pe ambele parti; cand s-au rumenit, scoateti-le pe un platou pe care ati asezat, in prealabil, o hartie absorbanta, care va prelua tot excesul de grasime.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

marar oua franzela alba patrunjel morcovi cepe usturoi apa plata faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1694 viz    0 com
1692 viz    0 com
1345 viz    0 com
5026 viz    0 com
2871 viz    0 com
1128 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020169 (s)