News Flash:

Chiftelute cu linte si quinoa

14 Aprilie 2014
4364 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 gr linte rosie
300 gr varza de Bruxelles
1 fir ceapa verde
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingura cu varf faina de quinoa (obtinuta prin rasnirea bobitelor de quinoa)
sare
piper dupa gust
1 praf garam masala (amestec de condimente indian din: scortisoara, chimion, cuisoare, piper, coriandru, dafin, cardamom negru, fenicul)

Mod de preparare:

Se spala lintea in mai multe ape si se lasa la hidratat cateva ore in apa cu putina zeama de lamaie. Se pune la fiert lintea cu apa in care a stat si se lasa la fiert pana cand se desface. Se scurge de apa si se mixeaza in mixer, pana se obtine o pasta fina. Separat, se marunteste in vasul mixerului si varza de Bruxelles curatata, impreuna cu ceapa verde .
Se rastoarna intr-un bol, se adauga restul de ingrediente  si se omogenizeaza. Se obtine o pasta moale si fina. Se modeleaza chiftelutele de linte, cu mainile umede, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul caldut si se coc pana devin rumene. Se intorc cu grija pe partea cealalta pana se rumenesc.
Se lasa la racorit in tava, dupa care se scot cu paleta (cu grija, sunt fragile, deoarece nu au ou in compozitie) si se servesc ca atare, sau cu sos. Eu le-am servit cu iaurt simplu.

Chiftelute cu linte recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete post retete quinoa retete linte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1436 viz    0 com
2348 viz    0 com
2264 viz    0 com
1766 viz    0 com
1271 viz    0 com
2138 viz    0 com
1341 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021064 (s)