News Flash:

Chiftelute cu ciuperci si ardei

11 Octombrie 2017
343 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente pentru tava mare de la aragaz:

700g carne tocata de porc
1 kg ciuperci champignon potrivite ca marime
4 ardei colorati
4-5 catei de usturoi + 2 pentru compoitia de carne
200ml suc de rosii sau 2 rosii mai mari
3 linguri pesmet
2 oua
1 lingurita pasta de ardei (iute sau dulce)
ulei
sare, piper, oregano
200ml supa sau 200apa + putin condiment universal bio sau de casa daca aveti nervi si timp sa faceti

Citeste si Chiftelute unguresti - Mananci de nu te opresti

Mod de preparare:


1. Carnea o amestecam cu ouale, pesmetul, pasta de ardei si usturoiul zdrobit. Adaugam sare si piper  si amestecam bine, apoi punem amestecul la rece.
2. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
3. Rupem codita la ciuperci si le stergem cu o carpa umeda. Ardeii ii spalam si ii taiem fasii mai grosute, rosiile le taiem felii, usturoiul il curatam.
4. Ungem tava de la aragaz cu putin ulei si apoi asezam ciupercile. Formam (cu mainile ude) din amestecul de carne chiftelute pe care le asezam in palaria de la ciuperci. Printre ele punem felii de ardei, usturoi si felii de rosii ( in cazul meu bulion ), condimentam cu oregano apoi turnam 200ml apa si bagam tava la cuptor timp de o ora.
Scoatem tava si servim fierbinti cu diverse garnituri; orez, legume, cartofi piure sau mamaliguta. Puteti sa serviti si cu paste sau cus cus.

Reteta de chiftelute cu ciuperci si ardei ne este recomandata de haisagatim.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


ciuperci champignon pesmet oregano citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013366 (s)