News Flash:

Chiftele in aluat de bere

9 Decembrie 2013
1770 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6663 RON (0.0000)
USD: 4.0270 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
450 gr faina alba
10 gr drojdie uscata
50 ml ulei de masline
1/2 lingurita
250 ml bere

Pentru chiftele:
400 gr carne de vita tocata
1 ou
2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
3 feliute slanina afumata, tocata marunt
o ceapa mica tocata marunt
4 catei usturoi pisati
sare
piper

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile.
Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand  aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.
Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine.
Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut.
Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute. Se servesc cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.

Chiftele in aluat de bere recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1260 viz    0 com
4232 viz    0 com
1884 viz    0 com
1918 viz    0 com
1454 viz    0 com
2676 viz    0 com
2029 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013242 (s)