News Flash:

Chiftele de post

14 Aprilie 2011
3620 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiftele de post
Ingrediente: - cartofi - 0,5 kg - orez - 0,5 cana - morcov - 2-3 buc - ceapa - 2-3 buc - marar - cateva fire - patrunjel - cateva fire - pesmet - sare - ulei Mod de preparare: Cartofii, se spala bine si se fierb in coaja. Pentru piftelele de post cartofii trebuie fierti in coaja, deoarece astfel ei vor fi mai lipiciosi si nu este va fi nevoie sa adaugati oua. Aparte, se fierbe orezul. Pentru o jumatate de kilogram de cartofi folositi aproximativ o jumatate de cana de orez. Se poate folosi orice fel de orez, dupa preferinte. Pana fierb toate, curatim 2-3 cepe medii si 2-3 morcovi. Morcovii ii dam pe o razatoare mica, ceapa o tocam marunt. Se toarna in tigaie ulei si se caleste ceapa si morcovii. Luam cateva fire de patrunjel verde si marar le tocam si le lasam deocamdata deoparte. Cand cartofi sunt fierti e necesar sa fie curatati calzi. Apoi, pasam cartofii adaugam orezul fiert, morcovii si ceapa prajita cat si patrunjelul si mararul tocat. Nu uitam de sare! Totul trebuie amestecat foarte bine. Din masa obtinuta facem piftelute pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei incins. Pot fi servite cu rosii proaspete sau muraturi, ciuperci sau castraveti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chiftelute
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2313 viz    0 com
1117 viz    0 com
1654 viz    1 com
1097 viz    0 com
4588 viz    0 com
4406 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029597 (s)