News Flash:

Chiftele cu sos la cuptor

31 Ianuarie 2019
659 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 400 g carne vita si porc tocata
  • 2 oua
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 50 g pesmet
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei, pentru prajit

Pentru sos:

  • 3-4 linguri ulei
  • 1 tija de telina, tocata
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 ardei iute, taiat fin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 200 g naut
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • 400 g rosii fara coaja, de la conserva
  • 1 lingurita zahar
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare:

Pentru chiftelute, amesteci carnea tocata cu patrunjelul, ouale si pesmetul, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si framanti compozitia cu mainile, pana la omogenizare. Formezi 10-12 chiftele de aceeasi marime, le asezi pe un platou cu faina si le dai la frigider. Pentru sos, incingi uleiul si calesti telina si ceapa pana devin sticloase. Pui usturoiul si ardeiul iute, rupi foile de dafin si adaugi ardeii grasi. Incorporezi rosiile si pasta de tomate si fierbi sosul, la foc mic, ca sa mai scada. Adaugi boabele de naut si zaharul, amesteci, apoi iei de pe foc.

Prajesti chiftelele intr-o cantitate suficienta de ulei, pana se rumenesc. Torni sosul intr-o tava de copt si asezi chiftelele unele langa altele. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai 30-40 de minute la cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020778 (s)