News Flash:

Chifle pufoase

18 Mai 2011
2673 Vizualizari | 0 Comentarii
Chifle pufoase
Ingrediente: 1 kg faina alba un cub de drojdie 400 ml lapte caldut 200 ml apa calduta 100 gr unt topit 1 lingura de zahar sare mac si susan Mod de preparare: Se aseaza faina intr-un castron, iar in mijloc se face un cuib in care asezam drojdia faramitata si amestecata cu zaharul, peste care adaugam cam o cescuta de lapte caldut si una de apa. Lasam 10 minute sa se umfle maiaua, dupa care adaugam si untul topit. Amestecam compozitia si turnam peste restul de lapte si apa calduta, pana se formeaza un aluat destul de compact ca sa se dezlipeasca de pe marginile vasului, dar nu tare. Punem si sarea si framantam bine cel putin 10 minute. Lasam o ora la dospit. Rupem bucati din aluat si le dam forma de chifle. Mie mi-au iesit doua tavi de chifle dintr-un kilogram de faina. Le ungem cu putin lapte si le presaram cu mac si susan. Inainte sa le bagam la cuptor, le mai lasam 20 de minute in tava la dospit. Le coacem cam 35-45 de minute, pana devin aurii. Se odihnesc sub un prosop de panza.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar lapte unt floarea soarelui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3105 viz    0 com
1658 viz    0 com
1065 viz    0 com
1270 viz    0 com
2158 viz    0 com
1978 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020877 (s)