News Flash:

Chifle din faina neagra

31 Ianuarie 2012
2795 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Chifle din faina neagra
Ingrediente:

300 ml apa calduta
500 gr faina neagra de grau
7 gr drojdie deshidratata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Drojdia proaspata o inmuiem in putina apa calduta, impreuna cu lingurita de zahar si sare, apoi o turnam in faina pusa intr-un castron, o amestecam si adaugam si celelalte ingrediente. Framantam bine si lasam la crescut timp de o ora,vasul il acoperim cu un servet si lasam la cald si fara curenti de aer.

Dupa o ora, aluatul obtinut, il punem pe masa de lucru tapetata cu faina si formam baghetute sau chifle. Baghetutele se fac aplatizand fiecare bucatica de aluat astfel incat sa se obtina o foaie dreptunghiulara groasa de cca 2 cm. Se pliaza aluatul in doua, pe lungime si se sigileaza ambele parti. Il aplatizam, pliem si sigilam de 3 ori pana obtinem forma finala a baghetei. Fiecare capat se ruleaza in sens invers celuilat.

Formele obtinute, se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit inca 40 min. Preincalzim cuptorul, iar dupa cele 40 min, am pus tava in cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit, in jur de 30-40 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Am obtinut 2 baghete mici si 3 chifle.
Chifle din faina neagra pregatite de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa drojdie sare zahar castron aluatul formele tava cuptorul baghete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2154 viz    0 com
2564 viz    0 com
1814 viz    0 com
3904 viz    0 com
2075 viz    0 com
2392 viz    0 com
3204 viz    0 com
3255 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018111 (s)