News Flash:

Chifle cu seminte fara gluten

15 Martie 2013
2158 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru faina:
40 gr faina de cocos
20 gr faina de in
1 lingurita pudra de psyllium
30 gr faina de linte
30 gr faina de hrisca (are un gust puternic, specific si se utilizeaza in cantitati mici pana ne obisnuim cu gustul)
120 gr faina de orez
40 gr amidon de porumb
restul pana la 500 gr - faina de malai

Am amestecat toate fainurile intr-un bol (acestea au fost obtinute prin utilizarea unei rasnite de cafea), apoi am pus pretiosul rezultat intr-o punga de hartie.

50 ml apa
1 ou batut
1/2 lingurita amestec busuioc si cimbru uscat
seminte de susan
seminte de in
1 lingura ulei de masline
faina fara gluten preparata dupa reteta de mai sus (cat cuprinde)
1 pliculet drojdie uscata
sare dupa gust

Mod de preparare:


Am mixat toate ingredientele, cu exceptia oului si semintelor de in si susan, am format aluatul si l-am lasat la dospit 1 ora intr-un loc ferit de curent (veti observa din colajul de poze ca acesta a crescut putin si s-a "aerat" putin). Se ia aluatul si se framanta putin pe o planseta unsa cu putin ulei (dar nu foarte mult, deoarece lipsa glutenului din aluat il face sfaramicios).
Se imparte in 4 parti egale, se formeaza chiflele care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara semintele.
Se dau la cuptor la foc mediu pana trec testul scobitorii. Se lasa 5 min. in cuptorul inchis, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se pot consuma imediat, sau se pastreaza in pungi de hartie inchise ermetic (max. 2 zile), sau se pot congela.

Chifle cu seminte fara gluten recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina apa ou batut busuioc cimbru uscat drojdie uscata sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031735 (s)