News Flash:

Chifle cu lapte batut

28 Iunie 2013
1582 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 g faina alba
200 ml lapte batut
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 ou
1 lingurita sare
cca 150 ml apa calda
2 linguri ulei de masline
3 bucati rosii uscate din ulei
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn.
La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.
Aluatul l-am framantat vre-o 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vre-o 45 de minute.
Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute.
Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos.

Chifle cu lapte batut recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba lapte batut drojdie uscata apa calda castron cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1735 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027745 (s)