News Flash:

Chifla semolina

24 Ianuarie 2013
1850 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 g durum semolina
putina faina pentru lucrat aluatul
20 g zahar (eu am folosit maple sugar)
180 ml lapte de soia sau lapte de vaca
2 lingurite sare
150 ml apa calduta
5 g drojdie uscata

Mod de preparare:

Zaharul se dizolva in apa; se adauga drojdia, se amesteca si se lasa la dospit aprox. 10-15 min. Sarea se dizolva in laptele de soia. Intr-un castron incapator se pune faina, in mijlocul ei se toarna laptele de soia, se amesteca putin, se toarna si apa cu drojdia si se amesteca bine pana ce semolina se absoarbe complet. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera castronul cu o folie si se lasa la dospit 40-60 min.
Pe masa de lucru se presara faina, se rastoarna aluatul din castron, se preasara si deasupra faina (nu prea multa!), se framanta usor, apoi se imparte in 8 bucati. Fiecare bucata se modeleaza intr-o bila si se pune in tava aragazului, pe hartie de copt. Se lasa la dospit aprox. o ora. Ca sa nu le mai acopar eu am pus tava in cuptor (fara foc!) si le-am lasat cam 2 ore la dospit. Se coc 20-30 min. la foc potrivit (180°C).

Chifle recomandate de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

durum semolina faina zahar maple sugar sare apa calduta drojdie uscata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1973 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034393 (s)