News Flash:

Cheesecake cu ghimbir si pere

7 Noiembrie 2012
2790 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

35 g faina
6 pere tocate marunt
50 g ghimbir confiat
100 g cereale pentru micul dejun (musli / granola)
80 ml apa
450 g branza de vaca
100 g zahar
450 g crema de branza
50 g zahar brun
3 oua
2 linguri extract de vanilie

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt sau ulei o forma rotunda de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 23cm.

Intr-o tigaie pune perele, ghimbirul si apa. Lasa-le sa dea in clocot, apoi redu focul si lasa-le sa fiarba acoperite pana cand lichidul este absorbit si ghimbirul se inmoaie, insa nu mai mult de 15 minute.

Macina cerealele intr-un robot de bucatarie pana cand sunt foarte fine. Toarna-le in tava pregatita. Aseaza-le bine incat sa formeze un strat uniform si sa tapeteze si peretii tavii.

Toarna amestecul de pere si ghimbir intr-un blender sau robot de bucatarie si mixeaza pana cand formezi o pasta. Lasa-o sa se raceasca timp de 10 minute apoi adauga peste ea branza de vaca si crema de branza. Mixeaza pana cand se omogenizeaza si ajung la consistenta unui piure. Adauga si ouale, unul cate unul, apoi faina si extractul de vanilie. Amesteca pana cand totul devine cremos.

Toarna amestecul deasupra stratului de cereale si bate usor forma de tort de masa, astfel incat cerealele care se afla pe peretii tavii sa se desprinda si sa formeze un decor pe marginile cremei cu branza.

Pune totul la cuptor si coace timp de aproximativ 50 de minute pana cand crema de branza se intareste. Opreste cuptorul, dar mai lasa prajitura in cuptor timp de 1 ora cu usa cuptorului deschisa.

Lasa-o sa se raceasca bine apoi pune-o la frigider timp de cateva ore.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete dulci retete prajituri retete culinare faina pere musli granola
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026280 (s)