News Flash:

Cheesecake cu afine si banane

26 August 2013
1953 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr biscuiti petit
100 gr unt moale
3-4 linguri zahar pudra sau dupa gust

Pentru banane:
1 kg branza fina
zahar pudra dupa gust
2 plicuri zahar vanilat
3  oua
4 linguri faina
2 banane taiate marunt
150 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Blat:
Biscuitii se sfarama, untul se topeste pe foc, se toarna peste biscuitii amestecati cu zaharul si se incorporeaza bine. Se aseaza intr-o tava cu diametrul de 27 cm, unsa bine cu unt si tapetata cu hartie de copt (numai partea de jos, nu si peretii). Se da la cuptor, incins in prealabil, cca 10 min.

Crema de branza:
Am pus branza intr-un castron mare de plastic. Am amestecat-o bine cu zahar pudra (cred ca am pus vreo 6 -7 linguri), zahar vanilat. Pentru ca branza e foarte fina, nu am folosit mixer, totul a fost amestecat cu lingura.
Am adaugat frisca lichida, am incorporat usor si faina, apoi am pus cate un ou amestecand incontinuu, iar la final am pus bananele maruntite.
Compozitia de branza am turnat-o peste blatul de biscuiti, apoi am dat la cuptor pt 60 min (cuptorul meu e mai lenes). Lasati in cuptor pana vedeti ca incepe sa se rumeneasca deasupra, si mijlocul tremura. Stingeti focul, intredeschideti usa cuptorului si lasati sa se raceasca in cuptor.
Dupa ce s-a racit, am scos-o usor din forma (am desprins peretii cu o spatula de lemn) si am dat la frigider pana a doua zi.

Am servit cu afine (500 gr), fierte cu putin zahar (cam 5 linguri), cca 5 min, apoi se lasa sa se raceasca.

Cheesecake cu afine si banane
recomandata de Dya.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat biscuiti petit unt moale banane branza fina zahar vanilat faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024379 (s)