Checul cu lamaie si afine este ideal dimineata alaturi de o cana de cafea sau de ceai. Checul dulce-acrisor este foarte aromat si usor de preparat. Cu siguranta iti vei incanta intreaga familie cu aceasta reteta simpla.
Ingrediente:80 g unt, topit
200 g zahar
3 linguri suc de lamaie proaspat stors
2 oua
200 g faina
1 lingurita
praf de copt1 lingurita sare
120 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
1/2 cana
nuci praijite, tocate marunt
1 cana afine proaspete
Pentru glazura:
2 linguri suc de lamaie proaspat
50 g zahar
Citeste si Secretul celui mai bun chec marmorat - Ce trebuie sa faci inainte de a-l lua din tavaMod de preparare:Preincalzeste cuptorul la 175 grade
Celsius. Unge cu unt sau tapeteaza cu
hartie de copt o
tava pentru cozonac. Intr-un bol pentru mixer adauga untul si zaharul si miceaza pana ontii o spuma. Incorporeaza apoi zeama de lamaie si ouale.
Intr-un alt bol adauga faina, sarea si praful de copt. Amesteca bine. Adauga compozitia de faina treptat, peste cea de unt si oua. Alterneaza cu lapte. La final incorporeaza coaja de lamaie si nucile.
Adauga afinele si amesteca usor cu o lingura pentru a nu le strivi. Adauga aluatul in tava pregatita si coace checul timp de 60-70 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata din acesta.
Cand este gata scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava timp de 10-15 minute.
Intre timp prepara glazura amestecand zaharul cu zeama de lamaie intr-un bol incapator. Amesteca bine cu ajutorul unei furculite pana obtii o compozitie omogena.
Scoate checul din tava si adauga glazura peste acesta. Lasa-l sa se raceasca pe un
gratar, apoi taie-l felii.
Serveste checul cu lamaie si afine alaturi de o cana de cafea sau de ceai.
preluat de pe
acasa
Comentarii (0)