News Flash:

Checul perfect iese se face doar asa - Reteta de chec cu lamaie si afine

8 August 2017
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
Checul cu lamaie si afine este ideal dimineata alaturi de o cana de cafea sau de ceai. Checul dulce-acrisor este foarte aromat si usor de preparat. Cu siguranta iti vei incanta intreaga familie cu aceasta reteta simpla.

Ingrediente:

80 g unt, topit
200 g zahar
3 linguri suc de lamaie proaspat stors
2 oua
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
120 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
1/2 cana nuci praijite, tocate marunt
1 cana afine proaspete

Pentru glazura:
2 linguri suc de lamaie proaspat
50 g zahar

Citeste si Secretul celui mai bun chec marmorat - Ce trebuie sa faci inainte de a-l lua din tava

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge cu unt sau tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cozonac. Intr-un bol pentru mixer adauga untul si zaharul si miceaza pana ontii o spuma. Incorporeaza apoi zeama de lamaie si ouale.
Intr-un alt bol adauga faina, sarea si praful de copt. Amesteca bine. Adauga compozitia de faina treptat, peste cea de unt si oua. Alterneaza cu lapte. La final incorporeaza coaja de lamaie si nucile.
Adauga afinele si amesteca usor cu o lingura pentru a nu le strivi. Adauga aluatul in tava pregatita si coace checul timp de 60-70 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata din acesta.

Cand este gata scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava timp de 10-15 minute.
Intre timp prepara glazura amestecand zaharul cu zeama de lamaie intr-un bol incapator. Amesteca bine cu ajutorul unei furculite pana obtii o compozitie omogena.
Scoate checul din tava si adauga glazura peste acesta. Lasa-l sa se raceasca pe un gratar, apoi taie-l felii.
Serveste checul cu lamaie si afine alaturi de o cana de cafea sau de ceai.

preluat de pe acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci praijite pentru glazura citeste si celsius gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014501 (s)