News Flash:

Chec rustic cu mere - pentru amatorii de deserturi cu mere

24 Aprilie 2018
2465 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 200 gr faina
  • 4 mere mai mari
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 130 ml lapte
  • 4 gr praf de copt
  • foarte putina sare

Mod de preparare:

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (pastreaza 2-3 linguri). Topeste untul in cuptorul cu microunde, dupa care pune jumatate din el peste galbenusuri. Adauga laptele si amesteca foarte bine.
Trece prin sita faina si incorporeaz-o, impreuna cu praful de copt. Amesteca la aomogenizare.
Tapeteaza o forma cu hartie de copt si pune aluatul in ea.
Curata merele de coaja si feliaza-le. Aseaza vertical feliile de mar in aluat, presandu-le putin. Toarna untul ramas peste ele, apoi presara restul de zahar. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru aproximatvio 30-35 de minute.

Citeste si Crema de unt ”Gata in 5 minute” – un deliciu exceptional, din cele mai simple ingrediente

Citeste si reteta de scovergi cu scortisoara

Ingrediente:

  • 500 grame faina
  • 350 ml apa
  • 15 grame drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml ulei

Mod de preparare:

Faina se cerne intr-un bol. Se adauga sarea, zaharul, scortisoara si se amesteca.Drojdia se dilueaza in apa, iar aceasta se va rasturna peste ingredientele uscate si se omogenizeaza bine cu ajutorul unei linguri. Se da la frigider pentru cel putin 6 ore.

Aluatul se va rasturna pe blatul de lucru presarat cu faina. Se imparte in 6-8 bucati care se vor intinde cu mainile.Uleiul se incinge bine, si prajim scovergile. Cand devin rumene pe ambele parti, sunt gata. Se pudreaza cu amestec de zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019744 (s)