News Flash:

Chec fara zahar

18 Mai 2012
3741 Vizualizari | 0 Comentarii
Chec fara zahar
Ingrediente:

500 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale etc.)
4 oua - la temperatura camerei
cognac / rom pt. inmuiat fructele sau apa
185 g unt - la temperatura camerei
coaja rasa de la o portocala
sucul de la o jumatate de lamaie mica - aprox. 1-11 lingura de suc
300 g faina
1 lingurita plina praf de copt
esenta de vanilie / portocale / lamaie / rom
un praf de sare

Mod de preparare:

Fructele se pun de seara la inmuiat in cognac / rom sau apa - cat sa le acopere putin. Cu putin timp inainte de a incepe pregatirea checului se pun la scurs. Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Untul se spumeaza. Ouale se bat usor impreuna cu sarea, apoi se adauga treptat peste unt, mixand continuu.
Se adauga coaja rasa de portocala si esenta preferata; se amesteca. Se adauga fructele uscate, sucul de lamaie si se amesteca. Se adauga si faina si se amesteca doar pana cand aceasta este absorbita.
Se pune compozitia in formele tapetate cu hartie de copt sau unse cu ulei si pudrate cu faina si se coace la foc potrivit aproximativ o ora sau pana este gata - se face testul "scobitoarea".
Chec fara zahar pregatit de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructe uscate stafide smochine curmale oua cognac rom unt faina sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1876 viz    0 com
1942 viz    0 com
3704 viz    0 com
2994 viz    0 com
11132 viz    0 com
1404 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034786 (s)