News Flash:

Chec delicios

21 Ianuarie 2014
1891 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru checul rosu:
1 iaurt degresat mic
4 oua
1 lingura boia dulce de ardei
250 g branza de vaci
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita chilli
2 linguri suc de rosii
sare de mare
piper dupa gust
1 pliculet praf de copt
1 praf ghimbir
5-6 linguri faina alba de grau

Pentru checul verde:
1 legatura marar proaspat, tocat marunt
200 g branza de vaci
1 iaurt degresat mic
3 oua
sare neiodata
5-6 linguri faina de grau alba
1 praf nucsoara
1 pliculet praf de copt

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru checul rosu se amesteca intr-un bol cu ajutorul mixerului (eu n-am batut albusele separat). Se toarna aluatul de chec intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit.
Se coace la foc mediu (180-200 grade Celsius) pana trece testul scobitorii (30-45 minute). Se lasa checul la racit, dupa care se feliaza.

Se decupeaza fiecare felie cu un cutter pentru fursecuri (fluturas in cazul meu, dar voi alegeti ce va place). Se prepara aluatul pentru al doilea chec, prin mixarea in robot a tuturor ingredientelor. se pastreaza deoparte.
Intr-o alta tava de chec, tapetata cu hartie de copt se aseaza fluturasii in picioare, reconstituind oarecum checul initial. Peste acesti fluturasi se toarna aluatul checului verde.

Se introduce din nou tava in cuptorul preincalzit si se coace inca o data la foc mediu (180-200 grade Celsius), pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit, iar dupa racirea completa, se poate felia si servi.

Chec delicios recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029763 (s)