News Flash:

Chec cu vanilie si fructe uscate

3 Ianuarie 2014
2004 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150g smochine confiate
340g nuci tocate
120g cirese confiate
120g caise confiate
150g zahar
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
75g faina
3 oua
1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Pozitioneaza gratarul in jumatatea de jos a cuptorului. Incinge cuptorul la 150C. Pregateste 1-2 tavi de chec, unge-le si tapeteaza-le cu hartie de copt. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adauga zaharul brun , fuctele uscate tocate, nucile si amesteca bine cu mana.

Batele ouale cu un mixer impreuna cu extractul de vanilie si toarna-le peste ingredientele uscate. Omogenizeaza folosind o lingura de lemn. Pune aluatul in tavile pregatite.

Coace timp de 50-55 de minute pana cand se rumenesc frumoas la suprafata si atunci cand introduci o scobitoare acesta nu mai are aluat umed prins pe ea. Lasa prajitura sa se raceasca in tavi, abia apoi poti sa o scoti si sa desprinzi hartia de copt. Se pastreaza bine pana la cateva saptamani invelita in folie de plastic.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1596 viz    0 com
972 viz    0 com
1509 viz    0 com
2407 viz    0 com
1479 viz    0 com
1666 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029010 (s)