News Flash:

Chec cu susan

4 Februarie 2014
2145 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 oua
10 linguri zahar (cca 120 g)
10 linguri faina (cca 150 g)
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
50 ml ulei de floarea-soarelui
50 ml apa la temperatura camerei
1 lingura cacao
esenta (eu am pus de vanilie)
un praf de sare
susan
unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Intai de toate mixam bine ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat sarea si esenta, pana in momentul cand vedem compozitia deschisa la culoare, adica blonda spre alb. Doar in acel moment incepem sa adaugam putin din ulei alternand cu cate un pic de apa, mixand incontinuu. Faina cernuta impreuna cu praful de copt, o adaugam lingura cu lingura, continuand amestecarea ingredientelor. Vom obtine o compozitie care trebuie neaparat sa aiba bule mici de aer.

Intr-o tigaie de teflon prajim susanul pana devine auriu. Atentie! Nu trebuie sa puneti nici un strop de ulei, unt sau alte minuni. Se prajeste asa, "pe uscat". In acest moment, luam o forma de chec, o ungem frumusel cu unt presaram susanul si adaugam in tava circa 3/4 din compozitie, in restul care ramane in castron adaugan cacao si mixam pana se incorporeaza bine. Turnam si aceasta compozitie peste compozitia blonda, invartim frumusel cu o furculita ca sa o zebram (eu am facut operatia cu un betisor de frigarui si nu a iesit cum as fi vrut).

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade si uitam de ea timp de 30-35 de minute. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute, dupa jumatate de ora, verificati cu o scobitoare sa vedeti daca e gata.
Lasam sa se raceasca bine, cu varful unui cutit desprindeti usurel de pe margini (eu am desprins cu o paleta din plastic). Daca doriti faceti dungulite de ciocolata, daca nu presarati zahar pudra. Serviti alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.

Chec cu susan recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete chec chec susan retete culinare sfaturi chec
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3127 viz    0 com
5744 viz    0 com
1859 viz    0 com
3222 viz    0 com
5328 viz    0 com
5249 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1767 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029135 (s)