News Flash:

Chec cu sos de zmeura

6 Decembrie 2013
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua
160 g zahar
350 g faina
1 cana ulei
1 cana lapte
1 praf de copt
1 varf cutit sare
zmeura

Pentru sos de zmeura:
3 linguri zmeura
2 linguri zahar

Mod de preparare:

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare, uleiul si laptele.
Amestecam faina cu praful de copt si cernem peste compozitie. Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare. Turnam 1/2 din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina, adaugam zmeura trecuta prin faina, restul de compozitie si zmeura deasupra. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece tesul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca in tava. Sosul de zmeura- zmeura o mixam putin, dupa care piureul obtinut il strecuram print-o sita. Sosul obtinul il amestecam cu zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul. Turnam siropul deasupra la prajitura, dupa care o feliem.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023755 (s)