News Flash:

Chec cu portocale si caramel - FOTO

19 Ianuarie 2012
2984 Vizualizari | 0 Comentarii
Chec cu portocale si caramel
Ingrediente:

3 oua intregi
4 galbenusuri
o lingurita de praf de copt
9 linguri de zahar
4 linguri de ulei
3 linguri de cacao
un varf de cutit de bicarbonat
zeama de la o lamaie
5 linguri de faina
3 portocale
unt
4 linguri de miere
3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Albusurile le bateti spuma cu 5 linguri de zahar, galbenusul il amestecati cu 4 linguri de ulei si il turnati peste albusul batut spuma. Adaugati 3 linguri de cacao, jumatate de lingurita praf de copt, un varf de cutit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Se amesteca, apoi se adauga 5 linguri de faina, se inglobeaza bine.
Separat, taiati  rondele 3 portocale curatate de coaja cu ajutorul cutitului.
Se ia un vas rotund, uns bine cu unt, am asezat feliile de portocale, am turnat peste ele 4 linguri de miere, apoi am turnat aluatul. Am dat la cuptor pana s-a rumenit. Incercati aluatul cu ajutorul unui betisor. Daca nu se ia nimic pe el, e copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Intr-un ibric, am pus 4 linguri de zahar si l-am pus pe foc pana s-a topit. Am pus o lingura de unt, 3 linguri de lapte si am mai lasat cateva clocote( sa arate ca pasta moale). Am turnat din belsug peste chec.
Chec cu portocale si caramel pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Chec_cu_portocale_si_caramel1.JPG
oua galbenusuri zahar ulei cacao bicarbonat faina portocale unt miere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2746 viz    0 com
3029 viz    0 com
4410 viz    0 com
3345 viz    0 com
3343 viz    0 com
2442 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013377 (s)