News Flash:

Chec cu portocale si caramel

3 Ianuarie 2012
2116 Vizualizari | 0 Comentarii
Chec cu portocale si caramel1
Ingrediente:

4 galbenusuri
3 oua intregi
5 linguri de zahar
4 linguri de ulei
3 linguri de cacao
o lingurita praf de copt
un varf de cutit de bicarbonat
zeama de lamaie
5 linguri de faina
3 portocale
unt
4 linguri de miere
3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Cele 3 se separa. Albusurile le bateti spuma cu 5 linguri de zahar, galbenusul il amestecati cu 4 linguri de ulei si il turnati peste albusul batut spuma. Adaugati 3 linguri de cacao, jumatate de lingurita praf de copt, un varf de cutit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie, se amesteca, apoi se adauga 5 linguri de faina, astfel ca se inglobeaza bine.
Separat, 3 portocale se curata de coaja cu ajutorul cutitului, apoi se taie rondele.
Se ia un vas rotund, eu am avut unul de yena, uns bine cu unt, am asezat feliile de portocale, am turnat peste ele 4 linguri de miere, apoi am turnat aluatul. Am dat la cuptor pana sa rumenit. Incercati aluatul cu ajutorul unui betisor, daca nu se ia nimic pe el, inseama ca e copt.
Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe o farfurie. Pentru ca nu si-a lasat destul caramel, am facut eu altul. Intr-un ibric, am pus 4 linguri de zahar si l-am pus pe foc pana s-a topit. Am pus o lingura de unt, 3 linguri de lapte si am mai lasat cateva clocote (sa arate ca pasta moale).
Am turnat din belsug peste chec... si, bomba bombelor, am pus alaturi si o cupa de inghetata cu fistic (asta aveam in casa. Merge si cu inghetat de vanilie).

Desertul Chec cu portocale si caramel este recomandat de Dya.


Citeste si Chec cu lamaie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Chec_cu_portocale_si_caramel2.JPG
galbenusuri oua zahar ulei cacao bicarbonat faina portocale unt miere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3435 viz    0 com
3581 viz    0 com
3432 viz    0 com
1382 viz    0 com
3151 viz    0 com
2010 viz    0 com
6095 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013626 (s)