News Flash:

Chec cu nuci si gem de portocale

23 Iulie 2013
3324 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 oua mari
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml apa
esenta de rom
240 g faina
50 g nuci zdrobite
1 lingura gem de portocale
1 plic zahar vanilat
un praf de sare

Mod de preparare:

Se ung 2 tavi cu ulei si se tapeteaza cu faina. Faina se amesteca cu nuca, sare si zaharul vanilat. Se pun la fiert apa si zaharul pana se face sirop. Albusurile se bat spuma, se adauga esenta de rom simultan cu siropul de zahar, batand mereu cu telul. Se pun galbenusurile, gemul de portocale si se amesteca prin rasturnare. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul, tot prin rasturnare. Compozitia trebuie sa fie umflata si spumoasa. Se desarta in cele 2 tavi si se niveleaza. Cuptorul se incalzeste la foc mijlociu, se pun tavile in cuptor si se lasa circa 30 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 20 minute. Se incearca daca s-a copt introducand o scobitoare in chec – daca iese uscata, inseamna ca e gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar nuci zdrobite sirop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1429 viz    0 com
3358 viz    0 com
1322 viz    0 com
1416 viz    0 com
1546 viz    0 com
1330 viz    0 com
1246 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1838 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024902 (s)