News Flash:

Chec cu nuca si dovleac

25 Septembrie 2012
2455 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

380-400 g faina
120 g branza mascarpone
230 g smantana
450 g zahar
5 oua
2 lingurite praf de copt
1 lingurita ghimbir
2 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
un praf de sare
1 cana ulei
430 g piure de dovleac
1/3 cana apa
4-5 nuci pisate

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la foc mediu. Se ung doua tavi de chec cu unt si se lasa deoparte. Intr-un castron se mixeaza branza mascarpone si 50 g zahar pana cand devine o crema fina; se adauga smantana si 1 ou intreg, se amesteca bine si se lasa deoparte.

Separat, amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, praful de copt, ghimbirul, sarea, nuca si nucsoara. In alt castron, mixeaza cele 4 oua cu 400 g zahar, adauga treptat piureul de dovleac, uleiul si apa. Amesteca la viteza mica pana cand devine o pasta omogena si apoi incorporeaza usor si amestecul cu faina.
Din aluat se ia cate 1 1/2 cana si se toarna in fiecare tava. Aluatul ramas se amesteca cu crema de branza si se intinde in tava. Se da la cuptor pentru 45-60 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

sursa: suntfericita
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina branza mascarpone smantana zahar oua ghimbir scortisoara nucsoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

928 viz    0 com
3363 viz    0 com
1689 viz    0 com
1567 viz    2 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034345 (s)