News Flash:

Chec cu nuca si cacao

17 Decembrie 2012
8693 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 linguri faina
4 oua
1 lingura cacao
8 linguri ulei
8 linguri zahar tos
1 plic praf de copt
1 lingura zahar pudra
1 lingurita zeama de lamaie sau otet
optional nuca curatata si prajita
un praf de sare

Mod de preparare:


Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.

Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament sau hartie de calc.(Se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie) Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incearca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua cacao ulei zahar tos zahar pudra otet chec vas clatite cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2623 viz    0 com
1637 viz    0 com
1515 viz    0 com
2212 viz    0 com
3299 viz    0 com
42538 viz    0 com
5662 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1809 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026416 (s)