News Flash:

Chec cu fructe deshidratate

16 Mai 2013
3357 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 grame zahar
150 grame margarina la temperatura camerei, nu de la frigider
3 oua
250 grame faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
zeama de la o jumatate de lamaie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
6 linguri de lapte
fructe deshidratate (stafide, merisoare, agrise, goji)

Mod de preparare:

In primul rand va propun sa inmuiati fructele in cateva linguri de cognac timp de 10-15 minute. De asemenea, amestecati faina cu praful de copt si praful de sare. Frecati bine zaharul cu margarina, pana devine ca o spuma. Adaugati cate un ou si omogenizati (ouale le adaugati pe rand si omogenizati compozitia, nu toate o data).
Preincalziti cuptorul la o temperatura medie. Dupa ce ati omogenizat ouale, adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecati bine compozitia, sa nu ramana cocoloase. Turnati laptele si zeama de la o jumatate de lamaie. Le-am pus ca sa se inmoaie putin compozitia. Am ales si lamaie ca rezultatul sa aiba si aroma de lamaie :)

Am adaugat fructele si coaja de lamaie si am omogenizat cu o lingura de lemn, cu miscari usoare. Ungeti tava cu unt/margarina si tapetati-o cu faina. Turnati compozitia in forma si introduceti la cuptor pentru aproximativ o ora la temperatura medie. Puteti face din cand in cand testul scobitorii sa va asigurati daca este facut.. Daca temperatura este mare se va arde deasupra si la interior va fi crud checul. Spre final, daca vi se pare ca este facut deasupra si in interior nu dati focul mai mic si mai lasati la cuptor cateva minute. Va avea timp sa se patrunda, dar nu se va arde.

Chec cu fructe deshidratate recomandat de fraiche-bistro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructe deshidratate cognac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1863 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020252 (s)