News Flash:

Chec cu compozitie de negresa

29 Iunie 2016
2284 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru compozitia de negresa:
140 gr ciocolata neagra, taiata in cubulete
50 gr unt nesarat
50 gr zahar brun
1 ou
35 gr faina alba

Pentru prajitura cu unt:
120 gr unt nesarat
100 gr zahar
2 oua
120 gr faina alba
1/4 lingurita praf de copt
3 1/2 linguri lapte proaspat

Mod de preparare:

1. Unge cu putin unt o tava de copt.
2. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Negresa:
3. Topeste ciocolata si untul la foc mic. Ia-le apoi de pe foc, lasa-le sa se raceasca putin si amesteca-le foarte bine cu zahar.
4. Adauga oul. Mixeaza.
5. Pune faina si iarasi mixeaza.
6. Transfera compozitia in tava pregatita s bag-o in cuptor pentru 15 minute.

Prajitura:
7. Mixeaza untul cu zaharul, pana obtii o compozitie cremoasa.
8. Adauga ouale pe rand si mixeaza dupa fiecare.
9. Incorporeaza apoi faina praful de copt, trecute prin sita, si adauga si laptele proaspat.
Intinde compozitia de prajitura peste negresa coapta si baga tava inapoi in cuptor. De data aceasta incins la 160 de grade. Dupa 25-30 de minute este gata.
Ca sa stii sigur cand prajitura e coapta, o poti testa cu scobitoarea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta chec reteta negresa prajituri usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024622 (s)