News Flash:

Chec cu cacao si vanilie

22 Februarie 2012
5679 Vizualizari | 1 Comentarii
Chec cu cacao si vanilie
Ingrediente:

60 grame cacao neindulcita, de buna calitate
230 grame de unt
60 ml apa clocotita
3 oua mari
200 grame de zahar
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita si jumatate de extract natural de vanilie
1 virf de cutit de sare

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 180 grade, cu gratarul plasat in mijloc. Apoi gresam si tapetam cu faina o forma de chec, dupa care turnam treptat apa clocotita peste cacao, amestecand, pana cind obtinem o crema lichida, fara cocoloase. Pregatim si faina, o cernem impreuna cu praful de copt intr-un vas. Intr-un alt bol incapator incepem a mixa untul, adus la temperatura camerei, cca 1-2 minute. Adaugam zaharul si continuam sa mixam inca 2-3 minute. Continuam cu adaugarea celor 3 oua, unul cite unul, mixind bine dupa fiecare, apoi cu extractul de vanilie si mixul de cacao, racorit. Cu mixerul la viteza mica inglobam si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava pregatita si o plasam pe gratarul cuptorului preincalzit pentru 50-55 minute, pina cind scobitoare infipta in centrul checului ramine curata cind o scoatem. Scoatem tava din cuptor si o lasam cca 15 minute la racit pe un gratar, apoi scoatem si checul din tava, lasandu-l sa se raceasca.
Chec cu cacao si vanilie pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cacao neindulcita unt apa oua zahar sare
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3516 viz    0 com
3680 viz    0 com
1116 viz    0 com
3437 viz    0 com
2304 viz    0 com
2546 viz    0 com

Comentarii (1)

simona  | #10
nu uitati sa adaugati si faina,la ingrediente,180 grame!:)
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 35 queries | Mysql time :0.036168 (s)