News Flash:

Ceva ce poate nu ai mancat pana acum, dar are gust foarte bun - Supa-crema de cartofi cu praz

21 Martie 2018
588 Vizualizari | 0 Comentarii

Iata o reteta de supa-crema putin diferita de cea pe care o faci de obicei.

Ingrediente:

  • 1 1/2 linguri de ulei
  • 1 lingura margarina vegetala
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 3 fire mari de praz , curatate bine si feliate subtire (doar partile alba si verde deschis)
  • 5 cartofi medii roscati-maronii, curatati si taiati cuburi
  • 3-4 catei de usturoi, tocati
  • sare, dupa gust
  • piper macinat, dupa gust
  • 1 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita coriandru uscat (optional)
  • 5 cani (1,200 l) supa de zarzavaturi
  • 2 foi de dafin
  • 1-2 linguri zeama de lamaie proaspata (optional)
  • 1 cana lapte de cocos (sau orice lapte vegetal neindulcit)

Sugestii pentru ornare:

  • ceapa verde, tocata
  • bucati de cartof fiert
  • piper macinat

Mod de preparare:

Speli bine prazul. Incalzesti uleiul, margarina vegetala si un praf de sare intr-o oala mare la foc mediu. Adaugi prazul si ceapa, le calesti pana se inmoaie, circa 5-6 minute. Adaugi cartofii, usturoiul, cimbrul, rozmarinul si coriandrul. Calesti 2-3 minute. Adaugi supa de zarzavaturi, foile de dafin, sare, piper.

Maresti focul ca sa inceapa sa fiarba, apoi il reduci la mic si lasi sa fiarba 15-20 minute, sau pana cand in cartofi intra furculita usor. Iei de pe foc si scoti foile de dafin. Torni in oala laptele de cocos si optional zeama de lamaie. Gusti ca sa vezi daca mai e nevoie de sare si piper si adaugi daca e cazul. Introduci blenderul si blenduiseti pana devine moale si cremoasa. Inainte sa blenduiesti, opresti cateva bucati de cartofi pentru ornare. Servesti supa ornata cu ceapa verde tocata, piper macinat si cateva bucati de cartofi fierti.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019549 (s)