News Flash:

Ceva ce nu ai mai gatit pana acum: humus cu busuioc

24 Iulie 2014
2396 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 conserve naut
1/4 cana muguri de pin
3 catei de usturoi, pisati
1 lingurita pasta de tomate
1/4 cana ulei de masline
2 cani frunze de busuioc, proapete
1/3 cana zeama de lamaie
apa (optional)
sare

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare, pune muguri de pin si rumeneste-i la foc mediu (fara sa adaugi ulei sau sare). Cand devin aurii pune-i pe o farfurie rece.

Pune in robotul de bucatarie frunzele de busuioc si usturoiul. Mixeaza compozitia pana obtii o pasta. Adauga nautul (scurs de zeama) mugurii de pin (pastreaza insa cativa pentru ornare), uleiul de masline, zeama de lamaie si pasta de tomate. Mixeaza compozitia pana obtii o pasta fina. Adauga apoi sare dupa gust. Pentru a obtine consistenta dorita poti adauga apa.
Pune humusul intr-un bol si adauga deasupra cateva picaturi de ulei de masline si mugurii de pin pastrati anterior. Serveste humusul cu foccacia, paine prajita sau biscuiti sarati, pentru aperitive.

Sfat! Nu servi humusul imediat ce l-ai prerat. Lasa-l la frigider cateva ore sau peste noapte. Vei observa ca va fi mult mai gustos.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete humus humus busuioc retete libaneze retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1539 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013688 (s)