News Flash:

Cele mai socante lucruri despre alimente

24 Octombrie 2012
2156 Vizualizari | 1 Comentarii
Credeai ca, alegandu-ti cu atentie produsele alimentare, ai un regim adecvat si sanatos? S-ar putea sa te razgandesti. Iata 11 dintre cele mai infricosatoare lucruri despre alimente:

1. Fructele, condimentele, legumele etc. pot contine oua de insecte, larve si par de rozatoare.
- in 10 grame de oregano se pot gasi 1.250 fragmente de insecte;
- 230 grame de scortisoara pot sa aiba pana la 1 miligram de excremente de insecte;
- in 100 g zmeura, afine, capsuni etc. se gasesc chiar si 4 larve.

2. In mancare se gasesc gandaci. E socant, dar adevarat. Arata bine si e gustoasa mancarea cu carmin, nu-i asa? Ei bine, carminul se obtine din zdrobirea abdomenului unei anumite insecte.

3. Pentru a nu se altera repede, piersicile sunt cufundate in diverse chimicale cu cateva saptamani inainte de a ajunge pe piata. De aceea, e bine sa le speli. Daca fructul nu are o coaja groasa si uniforma, inseamna ca a stat in pesticide.

4. Clasicul burger de la fast-food este pregatit din sute de bucati de carne diferite. Asadar, este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Aceasta problema este, insa, inlaturata prin "spalarea" carnii cu amoniac.

5. Aluminiul de la conserve, din PET-uri etc. poate sa afecteze organismul uman. In corpul nostru, el se comporta precum estrogenul, aflandu-se in legatura directa cu problemele de comportament, obezitatea s.a.m.d.

6. Magazinele nu sunt obligate sa-ti spuna de unde se aprovizioneaza cu fructe uscate sau diverse mixuri. Poate ca spanacul cumparat de tine este infestat cu bacteria E.coli, dar nu ai de unde sa stii, pentru ca este ambalat alaturi de alte produse.

7. Laptele contine hormoni care pot cauza aparitia si dezvoltarea cancerului. Cantitatea de lapte obtinuta de la o vaca in anii `70 este dublata acum. Cauza? Alimentatia animalelor. Aceasta contine o serie de hormoni meniti sa creasca productivitatea, dar ale caror efecte adverse sunt semnificative.

8. Cu fiecare zi care trece, fructele si legumele isi pierd din nutrienti.

9. Carnea de pui contine cu pana la 266 procente de grasimi mai mult decat acum 40 de ani. Ba chiar are cu 33% mai putine proteine, potrivit unui studiu efectuat in cadrul unei universitati londoneze.

10. 42% din carnea de pui de pe piata, potrivit americanilor, este contaminata cu salmonella sau Campylobacter.

11. Bannerele de fast-food ne afecteaza comportamentul. Conform unui studiu, se pare ca simpla privire a inscriptiilor de fast-food ne face sa devenim mai agitati si sa luam decizii sub impulsul de moment.








Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027830 (s)