News Flash:

Cele mai frecvente 5 greseli pe care le faci cand gatesti paste

14 Iunie 2017
1702 Vizualizari | 0 Comentarii
Pastele sunt un ingredient indispensabil si versatil in ceea ce priveste arsenalul pe care il avem in bucatarie. Folosite la ore diferite si pentru a potoli foamea unor oaspeti diferiti, pastele sunt cele pe care te poti baza atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, cand organizezi mese festive.
Dar in ciuda faptului ca par atat de simplu de preparat, pastele perfecte continua sa le scape printre degete multora dintre noi. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care si tu le faci atunci cand gatesti paste acasa si pe care ar trebui sa le stii:

Fiertul
Regulile fundamentale ale pastelor bine fierte incep cu cateva lucruri de baza: oala trebuie sa aiba marimea potrivita si trebuie sa ai o cantitate suficienta de apa in care sa le fierbi. Daca vei folosi o oala sau o cratita orea mica sau nu ai pus la fiert suficienta apa, acest lucru va face ca pastele sa se lipeasca intre ele si sa se fiarba in mod inegal.
Nu conteaza cat de bun este sosul tau de paste, daca baza mancarii va fi compromisa inca de la inceput. Pentru 500 de grame de paste, va trebui sa folosesti o oala in care au loc cel putin 5 litri de apa si sa o umpli pe trei sferturi.

Citeste si Cum se face sosul pentru paste

Sarea
Stii si tu cat de important este sa sarezi apa in care fierbi pastele tale preferate. În definitiv, aceasta este singura sansa de a condimenta pastele cand sunt doar ele in ecuatie. Daca nu le pui sare acum, intregul preparat va avea un gust fad, ca si cand nu ar fi fost bine asezonat.
Se spune ca apa in care le fierbi ar trebui sa aiba gust ca apa de mare inainte sa adaugi pastele. Aceasta este o regula de masurare cam generala, dar, de regula, ai nevoie de aproximativ 2 linguri de sare la 500 de grame de paste pentru a obtine un fel de mancare bine asezonat.

Amestecatul
Este usor sa fii distras si sa uiti sa amesteci pastele o data ce le-ai pus in oala cu apa. Dar de la amestecatul rapid al spaghetelor, dupa ce le-ai pus in apa, si pana la final este cale lunga, mai ales daca vrei sa nu se lipeasca de fundul vasului si sa nu se lipeasca intre ele. E bine sa revii asupra lor si sa amesteci in oala periodic, pe parcursul fierberii, ca sa te asiguri ca nu se vor lipi.

Testarea
De prea multe ori ne bazam pe indicatiile de pe pachet, care ne spun cand un anumit ingredient este gata fiert. De fapt, ar trebui sa avem incredere in instinctele noastre, inainte de toate. Prima regula de aparare, ca sa nu ai paste fierte in exces, este sa le verifici cu cateva minute inainte de timpul indicat pe pachet. Daca planul tau este sa fierbi spaghetele in sos dupa ce le strecori, cel mai bine este sa le scoti asa cum sunt, al dente, deoarece ele vor continua sa se fiarba in sosul preparat.

Citeste si Asa faci o portie zdravana de paste cu creveti si lamaie

Strecuratul
Unul dintre cele mai importante trucuri pentru a obtine paste delicioase apare chiar la final: e bine sa pastrezi o cantitate mica de apa in care ai fiert spaghetele. Apa cu amidon in care au fiert isi va face treaba cand vine vorba de ingrosarea si legarea sosului cu care vei servi pastele. Asa ca inainte de a arunca apa, pastreaza putina intr-un bol, pentru mai tarziu. Apoi toarna un pic de apa, cate o lingura de-odata, in sosul tau, pentru a obtine o consistenta mai buna.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mese festive fiertul sarea amestecatul testarea strecuratul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1413 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017757 (s)