News Flash:

Cele mai delicioase pateuri cu cartofi si cascaval – Se fac foarte usor si sunt extraordinar de bune!

30 Ianuarie 2017
13967 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5-6 pahare de faina de grau
150 gr cascaval tare
550 ml apa sau lapte cald
55 gr unt
15 gr drojdie uscata
2 lingurite zahar
putina sare
5-6 linguri de ulei
8-10 cartofi
2 cepe (medii)
marar proaspat – dupa gust

Mod de preparare:


1. Pune intr-un bol sarea laptele cald, zaharul, uleiul si drojdia. Amesteca bine.
2. Adauga faina si amesteca pana la omogenizare. Daca mai trebuie, mai puen faina. Trebuie sa obtii un aluat moale, numai bun pentru a-l modela. Acopera aluatul si lasa-l intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
3. Framanta-l si iarasi pune-l la dospit.

Umplutura:
4. Spala si cuarata cartofii, apoi fierbe-i.
5. Scurge-i de apa, adauga cascavalul si piseaza foarte bine. Amesteca impreuna cu mararul.
6. Rumeneste usor ceapa in unt incins, apoi pune-o peste cartofi. Potriveste de sare.

"Asamblare":
7. Unge cu putin ulei masa.
8. Ia cate o bucatica din aluat, intinde-o bine, pune o lingura de umplutura in mijlocul ei, impatureste si sigileaza marginile.
9. Prajerste pateurile in uleci incins, pe ambele parti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pateuri cascavl pateuri cartofi aluat pateuri reteta pateuri
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017554 (s)