News Flash:

Cele mai cunoscute condimente chinezesti

4 Septembrie 2013
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
Indiferent daca obisnuiesti sa gatesti chinezeste sau nu, condimentele asiatice trebuie sa se regaseasca in camara ta. Chinezii sunt renumiti pentru mancarea bine condimentata, iar multe dintre mirodeniile si ierburile aromatice pe care le folosesc la gatit se preteaza la preparate si din alte bucatarii ale lumii, de aceea, acestea nu trebuie sa-ti lipseasca din casa!

1. Ghimbir
Ghimbirul, care se aseamana la aspect cu hreanul, este unul dintre cele mai folosite condimente in bucataria chinezeasca, datorita aromelor lui picante, usor dulci si chiar intepatoare, care se potrivesc multiplelor retete din bucataria asiatica.

2. Anason stelat
Anasonul stelat este considerat o "nestemata" printre condimente, datorita aspectului frumos si armonios. Are un gust puternic, usor ascutit si foarte profund, imbracand preparatele in arome imbietoare si savuroase. Este ideal in prepararea diverselor mancaruri cu carne de porc, gasca sau rata si ofera o aroma de senzatie vinului fiert.

3. Wasabi
Probabil ca esti mai degraba familiarizat cu pasta de wasabi decat cu planta in sine, insa este un condiment sub forma unei radacinoase si face parte din familia cruciferelor. Se mai numeste si hrean japonez si are un gust puternic, picant, oferind mancarurilor o aroma unica. Wasabi este folosit frecvent in preparatele cu fructe de mare, peste, legume chinezesti etc.

4. Seminte de chimen
Semintele de chimen sunt folosite de mii de ani in bucataria si medicina chinezeasca, nu doar pentru a da gust mancarurilor, ci si pentru remedierea diverselor probleme de sanatate. Intrebuintarile culinare ale chimenului sunt variate la asiatici. Se foloseste frecvent la fripturi, in preparatele cu branza, budinci, paste si produse de panificatie.

5. Amestec chinezesc "5 arome"
Amestecul "5 arome" este, poate, cel mai cunoscut condiment din bucataria chinezeasca. Multe persoane considera gresit ca la baza acestui amestec popular stau cinci condimente, numarul referindu-se, de fapt, la cele cinci gusturi principale: acru, dulce, sarat, amar si iute.

Amestecul inglobeaza zece condimente folosite frecvent in bucataria asiatica: scortisoara, cardamon, anason, chimen, cuisoare, seminte de coriandru, nucsoara, coaja de lamaie, orez si piper.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ghimbir anason stelat wasabi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1985 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030039 (s)