News Flash:

Cele mai bune piersici umplute la cuptor

6 Februarie 2012
1959 Vizualizari | 0 Comentarii
Piersici umplute la cuptor
Ingrediente:

40 g zahar
250 g faina 00
100 ml lapte
30 g unt
13 g drojdie de bere
1/2 ou
1/2 lingurita de sare
1/2 pliculet de zahar vanilat
 coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Pentru umplutura:

orice crema doriti (de exemplu: magiun de prune in care am faramat marunt un piscot pentru ochi: o lingura de zahar vanilat + cateva picaturi de suc de lamaie)

Pentru uns:

1/2 ou

Mod de preparare:

Dupa ce am cernut faina in cuva aparatului de facut paine am incalzit laptele, iar intr-un castronel am maruntit drojdia. Am adaugat doua lingurite de zahar si una de zahar si am amestecat pana in momentul in care drojdia s-a dizolvat. Acum rasturnam drojdia peste faina, adaugam untul topit dar rece, o jumatate de ou, l-am zbatut un pic cu furculita si jumatate din cantitate am pus-o peste faina. Dupa ce am pus si sarea am framantat, adaugand din cand in cand cate un pic de lapte cald, apoi l-am lasat sa creasca in jur de doua ore.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, intindem o foaie grosuta de cca 3-4 mm si decupam 20 de cerculete cu diametrul de 7 cm pe care le folosim drept fata purcelusului. Mai decupam alte cerculete de cca 2,5 diametru care vor servi pentru nas. In ultimele cerculete facem cu o scobitoare doua gaurele ca la nasturasi, iar in ele, tot cu ajutorul scobitorii punem cite o bucatica de hartie de copt ca sa nu se astupe cat stau la dospit. Facem un snurulet inalt de 2 cm, il strivim un pic si taiem 20 de triunghiuri pentru urechi.
Punem 10 cercuri mari in tava tapetata cu hartie de copt, in centru punem cate o lingurita de umplutura, cu degetul umezit udam marginea cercului si acoperim cu altul. Cu ajutorul pensonului ungem bine cu ou si aplicam nasul si urechile. Acoperim si lasam la dospit timp de o ora. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si bagam tava in cuptor timp de 20-25 de minute. Atentie nu plecati de linga cuptor ca se bronzeaza repede. Scoatem din cuptor, le scoatem hirtiutele din nari, lasam la racit, iar cu ajutorul unei scobitori facem un cerculet alb din zaharul pudra amestecat cu un pic de zeama de lamiie, iar in mijloc putem pune ciocolata topita.
Din cantitatile de mai sus ies 10 portii.
Cele mai bune piersici umplute la cuptor sunt pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar faina 00 lapte unt sare zahar vanilat crema piscot tava cuptorul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013463 (s)