News Flash:

Cele mai bune fructe pentru copii

25 Iulie 2012
2981 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand vine vorba despre alimentatia copiilor, parintii se straduiesc sa nu faca rabat. Ei vor sa le asigure celor mici cele mai bune fructe si legume, astfel incat alimentatia copiilor sa fie echilibrata si sa le confere acestora cele mai sanatoase elemente pentru o crestere armonioasa din toate punctele de vedere.

Iata asadar care sunt cele mai sanatoase fructe de vara pentru copii. Nu uitati sa consultati medicul pediatru in ceea ce priveste introducerea alimentelor noi in dieta bebelusului.

Pepene. Este un fruct revigorant, bogat in fibre si vitamina C, in timp ce pepenele galben contine vitaminele A, B6 si C. In plus, este o sursa bogata de potasiu. Zdrobeste pulpa fructului sau taie in bucatele mici. Pepenele rosu merge de minute cu piersici, afine, pere, mere si chiar bucatele de branza. In schimb, pepenele galben poate fi combinat cu pere, banane, afine, capsuni si mere.

Caise. Pe langa un continut ridicat de fibre, aceste fructe sunt bogate in vitaminele A si C. Spala bine bine fructele, decojeste-le, scoate samburii si taie-le felii. Daca sunt mai putin coapte, umple o tigaie inalta pe jumatate cu apa. Lasa sa dea in clocot apoi da focul mic, astfel incat bulele sa fie foarte mici. Adauga caisele si lasa-le sa fiarba 3-5 minute. Lasa-le la scurs si clateste-le in apa rece. Apoi bate-le pana obtii un piure fin. Daca vrei, poti pastra piureul in portii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni. O alta forma de a servi caisele copiilor este sa le zdrobesti sau sa le tai marunt. Daca vrei sa combini caisele, o poti face cu banane, pere, mere si cartofi dulci.
Citeste reteta smoothie cu caise si banane.

Capsuni. Sunt un aliment bogat in nutrienti, cu un continut ridicat de fibre si vitamina C. Spala bine capsunile si taie-le pe jumatate. Daca sunt mai putin coapte, pune-le la aburi pret de 3 minute. Lasa-le la scurs si clateste-le in apa rece. Apoi bate-le pana obtii un piure cremos. Daca vrei, poti pastra piureul in portii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni. O alta forma de a servi capsunile copiilor este sa le zdrobesti sau sa le tai marunt. Daca vrei sa amesteci capsunile cu alte fructe, opteaza pentru banane, pere, piersici si mere.
Incearca sos de capsuni cu miere si iaurt.
 
 Afine, mure, zmeura. Sunt excelente pentru dezvoltarea creierului si contin antioxidanti care protejeaza organismul de mai multe boli. Spala bine bine fructele. Daca sunt mai putin coapte, pune-le la aburi pret de 3 minute. Lasa-le la scurs si clateste-le in apa rece. Apoi bate-le pana obtii un piure fin. Daca vrei, poti pastra piureul in portii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni. Daca vrei un mix de fructe, opteaza pentru piersici, banane, pere, mere si mango.
Pregateste un desert cu zmeura.

Piersici. Sunt bogate in calciu, vitamina A si potasiu. Spala bine bine fructele si feliaza-le. Daca sunt mai putin coapte, umple o tigaie inalta pe jumatate cu apa. Lasa sa dea in clocot apoi da focul mic, astfel incat bulele sa fie foarte mici. Adauga piersicile si lasa-le sa fiarba 3-5 minute. Lasa-le la scurs si clateste-le in apa rece. Apoi bate-le pana obtii un piure cremos. Daca vrei, poti pastra piureul in portii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni. Poti, de asemenea, sa zdrobesti piersica sau sa o tai bucatele mici. Daca vrei un mix de fructe, combina piersicile cu afine, mere, pere, capsuni, cirese sau banane.

Cirese. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti si fibre. Spala bine bine fructele, taie-le in doua si scoate samburii. Daca sunt mai putin coapte, umple o tigaie inalta pe jumatate cu apa. Lasa sa dea in clocot apoi da focul mic, astfel incat bulele sa fie foarte mici. Adauga ciresele si lasa-le sa fiarba 3 minute. Lasa-le la scurs si clateste-le in apa rece. Apoi bate-le pana obtii un piure fin. Daca vrei, poti pastra piureul in portii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.
O alta forma de a servi ciresele copiilor este sa le zdrobesti sau sa le tai marunt. Daca vrei sa combini mai multe fructe, opteaza pentru mere, pere, piersici si banane.
Gateste un desert cu cirese si scortisoara.

Prune. Sunt bogate in fibre si ajuta la o mai buna digestie. Spala bine bine fructele, decojeste-le, scoate samburii si taie-le felii. Daca sunt mai putin coapte, umple o tigaie inalta pe jumatate cu apa. Lasa sa dea in clocot apoi da focul mic, astfel incat bulele sa fie foarte mici. Adauga prunele si lasa-le sa fiarba 3-5 minute. Lasa-le la scurs si clateste-le in apa rece. Apoi bate-le pana obtii un piure fin. Daca vrei, poti pastra piureul in portii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.
O alta forma de a servi prunele copiilor este sa le zdrobesti sau sa le tai marunt. Daca vrei sa combini cu alte fructe, poti opta pentru pere, banane, caise sau mere.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepene caise capsuni piersici cirese prune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5854 viz    0 com
1419 viz    0 com
1194 viz    0 com
2083 viz    0 com
7541 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027297 (s)