News Flash:

Cele mai bune deserturi frantuzesti

16 Mai 2013
6168 Vizualizari | 0 Comentarii
Franta nu este considerata degeaba taramul delicateselor. Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai iscusite, rafinate si savuroase din intreaga lume. Orice calatorie sau vizita pe taram frantuzesc trebuie "onorata" cu degustarea unora dintre cele mai bune deserturi traditionale de la ei.

1. Creme brulee (crema de zahar ars). Crema de zahar ars este una dintre cele mai cunoscute si degustate deserturi traditionale frantuzesti. Elegantul desert din lapte, oua si zahar caramelizat nu trebuie ratat in nicio vizita pe care o faci in Franta.

2. Mousse au chocolat (spuma de ciocolata). Spuma de ciocolata este un alt desert clasic al francezilor. Intr-o tara in care ciocolata de buna calitate nu lipseste din bucataria niciunui bucatar profesionist, mousse-ul de ciocolata este o alegere sigura si gustoasa pe care o poti face pentru a-ti satisface pofta de dulce.

3. Clafoutis. Clafoutisul este unul dintre deserturile traditionale de care te poti lovi la tot pasul in restaurantele frantuzesti. Asemanator cu o tarta cu fructe, clafoutisul este o prajitura care imbina aluatul si fructele intr-o delicioasa reteta. Cel cu cirese este cel mai popular clafoutis intalnit pe taramuri frantuzesti.

4. Crepes suzette (clatite). Clatitele isi fac loc semet in meniul oricarui restaurant francez. Delicioasele crepes suzette, cum le numesc francezii, sunt desertul de baza in multe dintre regiunile tarii, iar amestecul de arome si ingrediente din acestea ademenesc papilele gustative ale oricarui mofturos.

5. Souffle au chocolat (sufleu de ciocolata). Sufleul de ciocolata este considerat "vedeta" deserturilor frantuzesti. Pare destul de simplu de facut, insa sufleul ascunde cateva secrete pe care doar cei mai iscusiti bucatari le cunosc. Este, de departe, unul dintre cele mai elegante deserturi cu ciocolata din bucataria frantuzeasca.

6. Parfait au chocolat. Parfaitul de ciocolata este unul dintre cele mai cunoscute si savuroase deserturi din Franta. Preparat din ciocolata neagra de foarte buna calitate si frisca, parfaitul este un desert perfect pentru zilele toride de vara, intrucat este foarte racoritor.

7. Choux a la creme. Choux a la creme sunt un fel de minieclere umplute cu o delicioasa crema de vanilie si imbracate cu un delicios sos de ciocolata. Este un desert extrem de raspandit pe teritoriul Frantei, iar daca se intampla sa fii in vacanta pe acolo si ti se face pofta de eclere, nu ezita sa degusti delicioasele si simpaticele choux a la creme.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

taramul delicateselor creme brulee clafoutis crepes suzette clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025539 (s)