News Flash:

Cele mai bune briose cu vanilie, lavanda si mac

6 Februarie 2012
1764 Vizualizari | 0 Comentarii
Briose cu vanilie lavanda si mac
Ingrediente:

2 linguri iaurt gras
1 ou
120 gr unt topit
150 gr zahar
2 lingurite esenta de vanilie
2 lingurite mac
3 lingurite de lavanda uscata (pentru ceai)
1 lingurita praf de copt
350 gr faina
1 varf de lingurita bicarbonat
 
 Mod de preparare:

Oul se bate bine, bine, apoi se amesteca cu zaharul si se pune untul topit (poate fi cald). Cand zaharul s-a topit de tot se adauga praful de copt, iaurtul, bicarbonatul, vanilia, macul, lavanda, iar la final faina. Daca vi se pare ca aluatul curge usor de pe lingura, mai adaugati 20-30 gr.
Aluatul obtinut se pune in formele de briose cu hartia de copt si se da la cuptor, incins in prealabil, timp de 25-35 de minute, sau in functie de cuptor. In momentul in care incep sa se umfle briosele, faceti si testul cu scobitoarea.
Cestile sunt facute de pasta de zahar, adica din fondant. Prima data am intins o fasie, cat sa imi ajunga sa infasor muffinul. Apoi am decupat partea de jos cu ajutorul unui pahar. Am taiat o fasiuta mica pentru toarta si am lipit-o cu ajutorul unei paste de zahar la tub. Am decupat floricele, inimioare.
La final am topit ciocolata cu frisca, 100 gr ciocolata amaruie pusa pe foc cu 100 gr frisca lichida (atentie, sa nu fiarba, frisca sa fie calda).
Briose cu vanilie, lavanda si mac pregatite de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Briose_cu_vanilie,_lavanda_si_mac
iaurt gras unt zahar mac lavanda faina bicarbonat briose
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012684 (s)