News Flash:

Cele mai bune branzoaice de casa, cu multe stafide

21 Decembrie 2016
3486 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
100 gr telemea
100 gr stafide
100 gr unt
1 cub drojdie de bere
200 ml lapte
3 oua
2 linguri zahar
1 lingura coaja rasa de lamaie
150 gr branza dulce
2 linguri zahar pudra
2 linguri rom

Mod de preparare:

1. Se dizolva o lingurita de zahar si drojdia de bere in laptele caldut, apoi se toarna intr-o adancitura facuta in faina cernuta si se framanta cu un ou batut cu un praf de sare si restul de zahar, coaja de lamaie si la sfarsit untul inmuiat. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald, 20-25 minute.

2. Intre timp se pregateste umplutura. Intr-un castron se amesteca branza dulce cu telemeaua rasa, un ou, o lingura zahar pudra si stafidele macerate in rom.

3. Din aluatul crescut se intind doua foi. Una din foi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se presara umplutura si se acopera cu cealalta foaie din aluat. Se taie cu varful cutitului doar cat sa se marcheze branzoaicele si se lasa din nou la dospit 10 minute. Se unge cu ou si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 25-30 minute.

4. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

poale-n brau branzoaice placinte branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1912 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019108 (s)