News Flash:

Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului tau

12 Iunie 2019
942 Vizualizari | 0 Comentarii

Detoxifierea ficatului! Ficatul este organul a carui principala functie este eliminarea toxinelor din organism, ajutand astfel celelalte organe sa functioneze corect. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care duc la suprasolicitarea  ficatului.

De aceea, spun specialistii, este extrem de important sa ne stimulam ficatul sa elimine substantele rezultate in urma metabolismului produselor ingerate, acest lucru putand fi realizat printr-o dieta sanatoasa si eliminarea anumitor alimente. Totodata, consumul de apa este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului si a rinichilor. Este recomandat sa consumam cel putin intre sase si opt pahare de apa pe zi.

Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatica se numara marul, grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, uleiul vegetal presat la rece, lamaia si varza. Iata ce alimente sunt considerate aliati in detoxifierea ficatului:

  • Merele prin continutul de pectine ajuta la eliminarea toxinelor ce se acumuleaza in tractul digestiv.
  • Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorita vitaminei C si a antioxidantilor.
  • Avocado contine foarte multe substante hranitoare si ajuta organismul sa produca o substanta numita glutatoina, esentiala pentru eliminarea toxinelor.
  • Morcovul si sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale si beta-caroten, elemente care pot stimula imbunatatirea functiei hepatice.
  • Lamaia poate contribui la sanatatea ficatului daca in fiecare dimineata bem un pahar de suc proaspat, functiile hepatice devenind astfel mult mai active inca de la prima ora.
  • Usturoiul contine mari cantitati de alicina si selenium, importante pentru procesul de epurare a ficatului.
  • Legumele verzi. Majoritatea legumelor verzi sunt utile in detoxifierea ficatului datorita continutului de clorofila al acestora. Astfel, poti consuma legumele verzi crude in salate si sucuri sau sa le folosesti atunci cand gatesti supe.
  • Varza consumata des va stimula functiile normale ale ficatului si contribuie la eliminarea substantelor nocive pentru organism.
  • Ceaiul din radacina de papadie are efecte pozitive in procesul de detoxifiere a ficatului.
  • Ceaiul verde este, la randul sau, extrem de util pentru sanatatea ficatului, deoarece contine catechine – un antioxidant puternic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

detoxifierea ficatului alimente ficat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013400 (s)