News Flash:

Cele mai ascunse secrete ale restaurantelor! Iata de ce trebuie sa ai grija!

23 Iulie 2013
2113 Vizualizari | 0 Comentarii
Saliva in mancare, lista neagra a clientilor şi "ofertele speciale" sunt cateva dintre secretele pe care fiecare persoana trebuie sa le cunoasca atunci cand alege sa cineze intr-un restaurant.

Astfel, folosind informatii din interiorul celor mai importante restaurante din lume, acordate de maeştri bucatari şi somelieri, scriitoarea Imogen Edwards - Jones a dezvaluit secretele din spatele industriei alimentare, relateaza dailymail.co.uk.

Cartea ei "Restaurant Babylon" prezinta cateva lucruri pe care orice client trebuie sa le cunoasca atunci cand merge sa cineze la restaurant.

Potrivit scriitoarei, consumatorii "neavizati" vor comanda intotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, neştiind ca acestea reprezinta mancarea de care bucatarii - şefi vor sa scape cat mai repede.

Un alt subiect important este şi cel al alegerii vinului servit. De multe ori, clientii nu vor comanda cea mai ieftina sticla de vin din dorinta de a nu parea zgarciti, mai ales daca seara la restaurant presupune o cina romantica. Astfel, consumatorii vor comanda a doua sticla de vin in ordinea pretului crescator, neştiind ca "strategia" acestora este foarte bine cunoscuta de catre reprezentantii restaurantelor. Tactica patronilor este aceea de a vinde un produs de proasta calitate la pretul unui vin de foarte buna calitate.

In acest context, scriitoarea precizeaza ca vinul din sticlele pe jumatate consumate va fi vandut a doua zi la pahar.

De asemenea, clientii trebuie sa fie conştienti ca orice mancare ar comanda din meniu va contine saliva bucatarului - şef. Bucatarii folosesc o singura lingurita pentru a gusta din fiecare farfurie care urmeaza sa fie servita, totodata, aceştia folosind saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie. "Bucatarii gusta mancarea, orneaza şi rearanjeaza ingredientele, astfel incat farfuria sa arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petala de trandafir violet sa ramane intacta pe farfuria ta?", spune Imogen Edwards-Jones.

Autoarea vorbeşte şi despre bucuria patronilor restaurantelor atunci cand clientii lor comanda pizza, supe şi mancaruri vegetariene. Astfel de mancaruri costa foarte putin pentru a fi preparate, dar sunt vandute la preturi foarte mari.

Pe de alta parte, clientii nepoliticoşi sau nedoriti sunt trecuti intr-o "carte secreta" a restaurantului. Potrivit autoarei, multe restaurante detin o astfel de "lista neagra".

Nota de plata trebuie foarte bine verificata, multi dintre angajatii restaurantelor strecurand elemente care nu au fost comandate de catre clienti, dar introduse pentru a creşte profitul localului.

Totodata, ea precizeaza ca este o intreaga "arta" atunci cand se aloca o masa la un restaurant. Astfel, femeile frumoase şi vedetele primesc intotdeauna locurile cele mai bune, in timp ce "ruşii obezi şi oamenii de afaceri chinezi" primesc mesele cele mai retrase din restaurant.

sursa: mediafax
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

restaurant babylon mancaruri vegetariene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032248 (s)