Ingrediente:Pentru blat:350 g
biscuiti digestivi cu ovaz1/2 lingurita
scortisoara125 g unt
Pentru umplutura:500 g
branza tartinabila250 g
mascarpone150 g zahar
coaja si sucul de la o lamaie
1 strugure alb
1 strugure negru
200 g
smochineMod de preparare:Pentru blat, se piseaza biscuitii bine, se presara scortisoara peste ei si se adauga untul topit.
Se omogenizeaza bine, apoi se intinde blatul intr-o forma rotunda cu inel detasabil, avand diametrul de 26 cm.
Se preseaza usor, astfel incat blatul sa imbrace bine baza formei , apoi se da la rece pentru 10 de minute.
Citeste si Mereu ii fac fericiti pe ai mei cand fac acest cheesecake cu ciocolataPentru umplutura, se mixeaza branza tartinabila cu zaharul, apoi se adauga mascarponele, coaja si zeama de la o lamaie si boabe de struguri.
Se scoate blatul din
frigider, se aseaza pe marginile inelului jumatati de smochine, cu partea feliata catre exterior si se intinde umplutura.
Se mai orneaza deasupra cu boabe de struguri si smochine si se da din nou la frigider pentru cateva ore.
Sfatul lui
Vladutz, este ca inainte de a adauga umplutura, peretii formei sa se unga cu putin ulei peste care sa se presare zahar si astfel nu se va mai lipi crema de ei si se va detasa usor inelul.
sursa:
a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)