News Flash:

Cel mai simplu de facut cozonac cu nuca si rahat

27 Decembrie 2016
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina Baneasa 000
4 oua la temperatura camerei
250 g zahar
150-200 g ulei pentru framantat
0,5 l lapte dulce
20 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
coaja de lamaie rasa

Pentru umplutura:
zahar, cacao, nuca tocata
cacao, rahat diverse arome

Mod de preparare:

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut. Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin. Apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.

Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul, pana ce aluatul si`a dublat volumul. Am impartit aluatul in doua: dintr`o bucata am facut cozonacul cu nuca, iar al doilea cu rahat si cacao.

Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.

Am pus cozonacii formati in tavi, unse cu ulei si tapetate cu hartie, si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min). Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora.
Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cozonac nuca cozonac rahat reteta cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024005 (s)