News Flash:

Cel mai sanatos desert! Uite poti pregati baclavale de casa fara zahar - Reteta buna pentru persoanele cu diabet sau care tin cura de slabire

4 Iulie 2017
9806 Vizualizari | 0 Comentarii
Cine spune ca diabetul inseamna o viata de privatiuni? Putina organizare si poti petrece la fel de bine ca toti ceilalti. Ba chiar mai bine, caci nu vei suferi de mahmureala.
Indicele glicemic
IG se refera la viteza cu care un anumit tip de carbohidrat ajunge in sange si influenteaza nivelul de zahar. Alimentele cu un IG mare conduc la cresteri bruste ale glicemiei. Zaharul din cele cu un IG mic este absorbit mai lent, permitand organismului sa-l proceseze, pe masura aportului de insulina. Acestea sunt alimentele indicate in diabetul zaharat.

Reguli alimentare
- Elimina grasimea vizibila: pielea de pe carnea de pui, grasimea carnii de porc.
- Nu praji! Alege gatitul in cuptor sau pe gratar.
- Evita preparatele din comert si incearca sa gatesti acasa.
- Evita carnatii, salamurile, pateul de ficat (in care nu stii ce este, dar sigur e grasime).
- Cele 5 mese pe zi sunt importante pentru tine: permit aportul treptat de glucide si procesarea lor ritmica.
- Evita alcoolul si cafeaua; inlocuieste-le cu ceai verde, un detoxifiant recunoscut.
- Redu sarea, iar cand e posibil elimin-o, pentru ca favorizeaza retentia de apa in organism.
- Hidrateaza-te ca sa compensezi apa pe care organismul tau o elimina excesiv.

Citeste si despre Desertul divin pe care il poti prepara si tu - Are un gust minunat - Sarailie ca in Turcia

Indulcitorii naturali
– Stevia este o planta prezenta sub forma de extract intr-un indulcitor. Celalalt ingredient, maltodextrina, se obtine din grau; nu contine gluten, acesta fiind indepartat la procesare.
– Zaharul de cocos are IG scazut (35). Se obtine din nectarul florilor de cocos, prin evaporarea la rece, astfel ca pastreaza vitaminele si mineralele.
– Melasa este un reziduu siropos de culoare bruna, provenit de la extragerea zaharului. Este bogata in fier: o lingurita de melasa asigura 15% din doza zilnica recomandata.

Garnituri si dulciuri la discretie!
De ce trebuie sa fie cartofii prajiti care, nu numai ca sunt prajiti, dar, in forma aceasta, au un indice glicemic urias: 95! Nici cartofii copti nu-s mai breji. Piure- IG 70 – tot mare. Uita de cartofi, inlocuieste-i cu vinete (IG 20), cu varza de Bruxelles, cu dovlecel sau varul lui, Zucchini, cu conopida sau ciuperci, toate avand IG 15.
Cat despre deserturi, prepara-le pe baza de fructe uscate care au un IG moderat spre mic: smochine, caise, mere (35). Nu stafide: IG 65! Adauga nuci: au un indice glicemic de doar 15; in rest – numai de bine!

Baclava fara zahar

Ingrediente:

- 500 g miez de nuca
- 500 g foi de placinta
- 200 g unt
- 5 albusuri
- 200 ml sirop de artar
Mod de preparare:
Umplutura: Coacem nuca si o macinam; amestecam cu albusurile batute spuma. Ungem tava cu unt. Alternam foi unse cu unt topit cu straturi de umplutura. Punem la racit in frigider 30 de minute. Taiem in bucati si coacem 60 de minute la 1600. Dupa racire, insiropam cu 500 ml apa + 200 ml sirop de artar.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mahmureala carbohidrat ig mic reguli alimentare gratar melasa stafide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021880 (s)