News Flash:

Cel mai pufos chec de post cu mere rase si stafide!

20 Ianuarie 2017
13181 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr faina
3 mere mici rase (in jur de 280 g dupa ce au fost curatate si rase)
150 ml apa minerala
2 linguri suc lamaie
1/2 lingurita praf de scortisoara
50 ml ulei
1 lingurita rom
250 g zahar sau alt indulcitor
1 lingurita esenta vanilie
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
60 gr stafide
1 varf cutit de sare

Mod de preparare:

Punem stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom (cat sa le acoperim). Curatam merele si le radem prin razatoarea mica. Le stropim cu sucul de lamaie si le amestecam bine, apoi presaram scortisoara peste acestea.

Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala, esenta de vanilie si coaja rasa de portocale. Punem merele rase si stafidele peste aceasta compozitie si amestecam. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca. Obtinem un chec de mere simplu si bun, un rasfat dulce chiar daca tinem post.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

chec pufos chec mere chec post chec stafide
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1887 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023461 (s)