News Flash:

Cel mai mare tort din America de Sud

18 Iulie 2012
2010 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de cofetari au realizat cel mai mare tort de pe continent pentru a sarbatori implinirea a 203 ani de cand capitala Boliviei si-a castigat independenta.

Zeci de bucatari si studenti la gastronomie au muncit pentru a face un tort aniversar demn de cartea recordurilor. 85  de cofetari si studenti la gastronomie au lucrat in trei schimburi pentru a realiza un tort de Cartea Recordurilor. Acesta are forma celui mai inalt varf montan din Bolivia.

"Acum pregatim caramelul cu care vom umple cel mai mare tort din America de Sud. Avem nevoie de 300 de litri de lapte. Este o munca grea, dar lucram cu dragoste", a explicat Lourdes Garcia, un student la gastronomie, pentru un post local de televiziune.

Cantitatile mari de ingrediente au fost donate de un institut de gastronomie din Bolivia. "Suntem 85 de cofetari implicati. Am folosit aproape 11.500 de oua, 10 saci de faina, sapte saci de zahar, 20 kg de zahar pudra, 300 kg de caramel si 300 de litri de smantana in onoarea iubitului nostru oras La Paz", a spus, la randul sau, bucatarul-sef Oscar Mora.

Sute de oameni au venit sa aplaude cel mai mare tort din tara lor si sa se infrupte din cele 10.000 de felii. Desi a fost cel mai mare tort realizat in America de Sud, nu a putut sa depaseasca recordul mondial, un tort pregatit in Indonezia, de 33 de metri inaltime.

sursa: rtv

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

caramelul gastronomie oua faina zahar zahar pudra caramel smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2277 viz    0 com
3458 viz    0 com
1255 viz    0 com
1947 viz    0 com
7903 viz    0 com
1730 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028181 (s)