News Flash:

Cel mai mare secret al ciorbei radautene, dezvaluit de o gospodina din Bucovina! Distribuie si tu sa afle toate gospodinele!

18 Ianuarie 2017
37199 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai usor de gatit decat ciorba de burta, ciorba radauteana este apreciata chiar si de cei mai pretentiosi gurmanzi. Se spune ca acest fel de mancare a fost inventat de o gospodina din Bucovina care a reusit sa o faca experimentand.

Ingrediente pentru 4.5-5 litri de ciorba radauteana:

1 piept mare de pui cu piele si os
1 ceapa
1 telina de marimea unui mar
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
2-3 morcovi
1 gogosar
1 buc. ardei gras rosu
3 oua
200-300 ml smantana 20% grasime
1-2 linguri otet
3-4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Carnea va fi dezosata si curatata de piele, apoi va fi taiata fasii intocmai ca la ciorba de burta. Albitura (telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, optional si ceapa) vor fi puse in blender cu o cantitate suficienta de apa si vor fi pasate pana se vor transforma intr-o crema. Daca nu aveti un robot de bucatarie, radacinile vor fi date printr-o sita. Fasiile de carne se vor adaauga in supa odata cu piureul de radacinoase. Morcovul se va taia rondele. Cei care prefera ca ciorba sa aiba culoarea portocalie pot pasa si morcovul. Se pun la fiert si cubuletele de gogosar si ardei copt. Pot fi folositi gogosari pusi la otet, gustul fiind chiar mai bun.

Smantana se amesteca bine cu galbenusul (albusul nu va fi adaugat in ciorba), se pune supa fierbinte cate putin si dupa ce se subtiaza se adauga in oala. Se adauga usturoiul pisat ca la mujdei si se lasa la fiert 2-3 minute. Atentie, daca usturoiul va fierbe mai mult isi va pierde gustul, daca fierbe prea putin va oxida. La final se pune otetul (e de preferat otet de la gogosari). Condimentele se pun dupa gust, dar si smantana si ouale. Cei care prefera mancarurile mai consistente, vor putea sa puna ceva mai multa smantana si mai pot adauga un ou, dar se poate si reduce cantitatea de smantana. Sarea, otetul si usturoiul se pun dupa gust.
Patrunjelul tocat se adauga in farfurie cand e servita ciorba radauteana.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba radauteana retete ciorba ciorba pui
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019027 (s)